Ondasun zuzenbidea / Mikel M. Karrera Egialde - Karrera Egialde, Mikel M. (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2008)
Ondasun zuzenbidearen oinarriak lantzeko sei atal nagusitan banantzen da sare-liburua: lehenik ondasun zuzenbidearen oinarriak ematen dira; bigarrenik, edukitza aztertzen da, izaeraz behin behineko eskubide erreala; hirugarrenik, behin betiko eskubide errealei buruzko eraentza komuna azalatzen da; gero, laugarren atalean, jabetza-eskubidea aztertzeari ekingo zaio, eta bosgarrenean gainerako eskubide erreal mugatuen trataera emango da; bukatzeko, seigarrenean, jabetza erregistroaren antolamendua eta funtzionamendua azlduko dira.