Erakundean izaten diren prosezu psikosozialak / Ainara Arnoso Martinez - Arnoso, Ainara (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2014)
Idazlan hau osatzen duten zortzi atalen bidez, erakundean izaten diren prozesu psikosozialak aztertzen dira, banakoak eta taldeak eragile izanik. Horretarako, lehenik eta behin ezinbestekoa izango da erakundeko partaideen portaerak sakonki ezagutzea, banakoen prozesuak aztertuz (motibazioa, frustrazioa, asebetetzea, estresa, hautematea). Eta bigarrenik, nahitaezkoa da talde- edo erakunde-portaerak aztertzeko beren aldagaien berri izatea (komunikazioa, gatazkak, lidergoa, erakunde-giroa eta erakunde-kultura).