Birmaniako harpa - Takeyama, Michio; Ezkiaga, Patxi (1943-2018); Cañas Cortázar, Alicia; Fabregat, Antonio-Manuel (Bilbo : Bruño, 1990)
Hau birmaniako oihanean aurkitzen den japoniar soldaduen konpainia baten historia da. Lurralde eta jende arrotzarekiko beldurrak gainditzearren egiten dituzten ahaleginak, bizi eta iraun nahiak... hauek dira nobela izugarri hau osatzen duten hariak. Baina egoera larri horretan bada zerbait bizitza jasankorra eta ederra bihur dezakeena, behin gerra galdu eta gero japoniar gudariei oraindik beren bizitza eta aberria berreraikitzeko indarra emango diena: musika.
12 urtetik aurrera (horia)
Biruma no tategoto
Keywords: Gerra; Musika; Birmania; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak