Birmaniako harpa / Michio Takeyama ; lan proposamena, Antonio Fabregat eta Patxi Ezkiaga ; [marrazkiak, Alicia Cañas ; itzulpena, Patxi Ezkiaga] - Takeyama, Michio (Ziaboga. Nobela Historikoa (Bruño), 1990)
Hau birmaniako oihanean aurkitzen den japoniar soldaduen konpainia baten historia da. Lurralde eta jende arrotzarekiko beldurrak gainditzearren egiten dituzten ahaleginak, bizi eta iraun nahiak... hauek dira nobela izugarri hau osatzen duten hariak. Baina egoera larri horretan bada zerbait bizitza jasankorra eta ederra bihur dezakeena, behin gerra galdu eta gero japoniar gudariei oraindik beren bizitza eta aberria berreraikitzeko indarra emango diena: musika.