Nortasunaren psikologiako praktikak / Mikel Haranburu Oiharbide eta Jesús Guerra Plaza - Haranburu Oiharbide, Mikel (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2009)
Testu honen helburuak honako hauek dira: 1)Nortasuna aztertzeko ikuspegi ezberdinak ezagutu; 2) Nortasunaren sorrera, garapena, integrazioa eta desintegrazioa ezagutu; 3) Nortasunaren egitura deskribatzen jakin hainbat ikuspegitatik (ikuspegi kognitibista, ikuspegi fenomenologikoa, ikuspegi faktorialista, ikuspegi psikodinamikoa...); 4) Nortasunaren nahasteak deskribatzen jakin.