Loaren bidez - Arana, Aitor; Marañón, Iñaqui (Arrigorriaga : SM, 1990)
Euskal Herrian konpondu beharko dute 14, 35 eta 100 urte baino gehiagoko hiru lagunek Gaztelan sortutako arazoa. Berau borroka latz bezain zail batean datza, izan ere, lokartuta hartu beharko dute parte hiru lagunok bahiketa batean ametsak, azti zahar bat, joana eta denbora nahasturik dauden zurrunbiloan. Loa eta denbora dira beraz, ibilaldi honetako giltzarri nagusiak.
12 urtetik aurrera (berdea)
1989eko III Baporean 1. saria
Keywords: Fantasia -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura