Manex Pagola : bere kantugintza eta argibide zonbait (1958-2015) : lekukotasun bizia - Pagola, Manex (1941-) (Donostia : Elkar, 2016)
Liburu huntan kausitzen dira sail asko, denak Manex Pagolak euskal kantuaren inguruan eman duen biziari eta lanari...lotuak.Lehenik nola eta zendako hasi zen aski goiz eta kementsu euskal kantu berri egiten. Gero nola egiten duen euskal kantu berri bat hitz eta aire elkar lotuak bere molde berezian. Izan eta dituen hainbeste interpreteri ainitz zor diotela, zer dion hauen lan bikainaz.Zail bainan interesgarria bere ehun bat kantu berrien lerrokatzea beren urtearekin, bakotxaren sorrera eta zergatia azalduz laburzki. Kantuaren inguruko bizi soziala eta beste nolakoak ziren ere urte haietan.
Euskararen Erakunde Publikoa eta Eusko Jaurlaritzaren laguntzarekin.
Keywords: Pagola, Manex -- (1941-); Monografiak; Autobiografiak