Kimika analitikoaren esperimentazioa - Arana Momoitio, Gorka; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2011)
Ikasmaterial honen helburu nagusia analisi kimikoak behar diren segurtasun eta kalitate arauak beteaz laborategi kimiko analitikoan burutu behar diren hainbat prozedura azaltzea da.Helburu hau betetzeko asmotan liburuan bi atal nagusi aurki daitezke:- Laborategian jarduteko segurtasun arauak eta bertan erabiliko diren materialaren eta erreaktiboen deskribapena.- Hainbat analisi burutzeko prozeduren deskribapena. Atal honetan analisi kualitatiboa eta kuantitatibo kimikoa eta instrumentala batzen diren kasu bakoitzean laborategian aritzeko oinarri teoriko minimoarekin batera.
Liburu honek UPV/EHUko Euskara Errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du.
Keywords: Analisi kimikoa; Baliabide digitalak; Monografiak