Idazketa prozesua eta disgrafia haurrengan - Haranburu Oiharbide, Mikel; Ibarra, Irune; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2007)
Hamalau atal ditu testuak. Lehen zazpi ataletan idazketa normala deskribatzen da: idazketaren faseak, idazketan esku-hartzen duten prozesu psikologikoak, idazketaren ikaskuntza-prozesuaren etapak eta faseak, garunaren eta idazketaren arteko harremanak, idazketarako erabiltzen diren bide ezberdinak (fonologikoa eta lexikoa).Zortzigarren eta bederatzigarren ataletan disgrafia motak eta disgrafien etiologia agertzen dira. Hamargarren atalean idazketa-moduluen metodoak aurkezten dira.Ondorengo hiru ataletan idazketa-zailtasunetan esku-hartzeari buruzko ohar labur batzuk ematen dira, eta kontzientzia fonologikoan entrenatzearen garrantzia azpimarratzen da.Azkenik, hamalaugarren atalean, idazketaren eta izaeraren arteko harremanei buruzko hainbat alderdi aztertzen dira.Testuan zehar aipatzen diren idazlanen erreferentziekin amaitzen da testua.
Liburu honek UPV/EHUko Euskara Errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du.
Keywords: Haurrak -- -Idazkera; Disgrafia; Baliabide digitalak; Monografiak