Esku-hartze psikopedagogikoa garapenaren nahasteetan / Ana Aierbe Barandiaran - Aierbe Barandiaran, Ana (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2008)
Ikasmaterialak hiru atal ditu. Lehenengo atalean gaiaren oinarri zientifikoak finkatzen dira. Bigarren atalean, garapenaren nahasteen esparruko esku-hartzeari buruzko oinarrizko kontzeptuen aldaketa sakonaren berri eman ondoren gaur egungo ikuspegi hezkuntzazko-eraikitzailea deskribatzen da. Hau da, interakzioak, familia-eskola-komuniate testuinguruak, garapenean eta ikaskuntzan duten eragina nabarmentzen da. Eskola eremuari dagokionez, curriculum zehaztapen maila guztiak kontuan hartzen dira. Baita ere, familia-testuinguruari arreta berezia eskaintzen zaio, bilakaera berezitasunak deskribatu eta gida orokor batzuk zehazten baitira.