Kaleko legea / S.E. Hinton ; Joxemari Iturralde-ren itzulpena - Hinton, S. E. (Haur-gazte saila (Alfaguara-Desclée de Brouwer), 1989)
Rusty James izugarri alaitu zukeen Steve bere aspaldiko laguna egun hartan hondartzan ikusteak, iraganeko oroitzapen latzak gogora ekarri izan ez balizkio: laster itsusiagotu ziren guduxka txikiak, neskak, edozein bazterretako amenazuak, burrukak non askotan altzairua azaltzen zen disdiran, erreformategian nozitutako une txarrak, festak non anfetak eta alkoholak giroa astuntzen zute... eta bereziki, Motorreko Mutilaren oroitzapen sakona, betidanik pertsonai ahaztuezin honen antzekoa izan nahi baitzuen...