Lamiaren aintzira - Urkulo, Iraitz; Morente, Enrique (Madril : Susaeta, 2016)
Lamiak ahate-oinak dituzten emakume ederrak dira. Beren adats ilehori luzea urrezko orrazi bat erabiliz apaintzea maite dute. Hobe dute gizonek aintziretatik urrun ibili, haien edertasunak bahitzerik nahi ez badute!
5 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Lamiak; Euskal mitologia; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak