Lamiaren aintzira / testua, Iraitz Urkulo ; ilustrazioak, Enrique Morente - Urkulo, Iraitz (Euskal ipuinak (Susaeta), 2016)
Lamiak ahate-oinak dituzten emakume ederrak dira. Beren adats ilehori luzea urrezko orrazi bat erabiliz apaintzea maite dute. Hobe dute gizonek aintziretatik urrun ibili, haien edertasunak bahitzerik nahi ez badute!