Alde erantzira nabil - Eizagirre, Ekhine (Zarautz : Susa, 2016)
Intimitatea, desira, erotismoa, borroka, errepresioa, feminismoa, identitatea dira Ekhine Eizagirreren lehen poema liburuko gaiak. Gardentasun eta biluztasun distiragarri batez mintzo den ahots berria dator gure literaturara, bizi baldintza ezohiko batzuen kontakizuna aletzeaz batera kontzientzian asaldua sortuko diguna. "Hiru aro bereiziko dituzu" diosku idazleak: "lehenik, Euskal Herrian bizi nintzeneko garaia; bigarrenik, klandestinitatea; eta hirugarrenik, espetxealdia. Azken hamar urteetako oroitzapenek bizia gal ez dezaten, berreskuratu, elkarri josi eta atondutako hitzak".
Interneten
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak