Jentilak / testua, Iraitz Urkulo ; ilustrazioak, Enrique Morente - Urkulo, Iraitz (Euskal ipuinak (Susaeta), 2016)
Jentilak gaitasun bereziak dituzten izaki mitologikoak dira. Aspaldian inork ikusi ez dituen arren, antzinatik gure inguruko mendi eta kobazuloetan ezkutatuta bizi dira. Harrigarria badirudi ere, garai batean jentilak eta gizakiak lagun minak ziren.