Kontratuen teoria orokorra eta kontratuak banan-banan - Beriain Flores, Irantzu; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2013)
Lan honetan bi atal bereizten dira. Batetik, Kontratuen Teoria Orokorra lantzen da. Bertan kontratu orori ezargarri zaion oinarrizko eraentza lantzen da. Kontratuaren izaera juridikoa, eraketa, efikazia eta indar-gabezia lehen atal honen oinarrizko edukia bilakatzen dira. Bestetik, Kode zibilean zein Lege berezietan arautzen diren kontratu mota eta tipiko ezberdinak aztertzen dira. Hala nola, salerosketa kontratua, dohaintza, errentamenduak, fidantza, gestio kontratuak, bitartekotza, sozietatea, transakzioa, arbitraia, mailegua edo ausazko kontratuak. Kontratu bakoitzaren azterketa sakona eskaintzen da, ikuspuntu teoriko zein praktiko batetik.
Liburu honek UPV/EHUko euskara eta eleaniztasuneko errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Lan-zuzenbidea; Zuzenbide Zibila; Baliabide digitalak; Monografiak