Bazen behin ipuin bat - Eguiarte Arrola, Ainize; Berroya Elosua, Alfonso; Echeveste Lacombe, Miren; Intxaurrondo, Itziar; On Global (Legutio : Saure, 2016)
Izaskunek printzesa dela amesten du, Kimetzek ama izan nahi du, Mirenek itsaslamina dela pentsatzea nahiago du, Iñakik munstro bati izugarrizko beldurra dio eta bikiak sorginaren beldur dira. Haur horietako bakoitzak nahiago du istorio bat asmatzea eta fantasiazko mundu batean babestea, beste modu batean ulertu ezingo luketen arazo pertsonalei aurre egiteko. 7 eta 12 urte bitarteko haurrei eta beraiekin denbora elkarbanatzen duten nagusiei zuzendua dago. Haur-jazarpenari aurre egiteko tresna egokia da; bestea beste, gurasoen jazarpena, bullying egoera, sexu-identitatearen arazoak... lantzen ditu.
8-12 urte bitarteko haurrentzat (gorria)
Érase una vez un cuento
Keywords: Abenturak; Ametsak; Eskola-jazarpena; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura