Bazen behin ipuin bat / gidoia, Ainize Eguiarte Arrola ; marraskiak [sic], Alfonso Berroya Elosua ; [itzultzailea, Miren Echeveste Lacombe (On Global) ; zuzentzailea, Itziar Intxaurrondo] - Eguiarte Arrola, Ainize (Luzatutako eskua (Saure), 2016)
Izaskunek printzesa dela amesten du, Kimetzek ama izan nahi du, Mirenek itsaslamina dela pentsatzea nahiago du, Iñakik munstro bati izugarrizko beldurra dio eta bikiak sorginaren beldur dira. Haur horietako bakoitzak nahiago du istorio bat asmatzea eta fantasiazko mundu batean babestea, beste modu batean ulertu ezingo luketen arazo pertsonalei aurre egiteko. 7 eta 12 urte bitarteko haurrei eta beraiekin denbora elkarbanatzen duten nagusiei zuzendua dago. Haur-jazarpenari aurre egiteko tresna egokia da; bestea beste, gurasoen jazarpena, bullying egoera, sexu-identitatearen arazoak... lantzen ditu.