Prozesu kimikoen instrumentazio eta kontrola - Iriarte Velasco, Unai; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2009)
Orotara 14 atal ezberdin prestatu dira, irakasgaiarentzat proposatzen den egitarauaren arabera. Bertan kurtsoan zehar funtsezkoak diren azalpen, definizio, adibide, irudikapen eta abar modu laburbildu eta zehatz baten aurkezten dira.Materialaren edukiari dagokionez lehenbiziko ataletan prozesu kimiko eta industrialen dinamika aztertzen da. Eredu matematikoen garapena, Laplace transformatuaren propietateak eta "Transferentzia-Funtzioa" bezalako oinarrizko ezagutzak garatuz. Ondorengo ataletan, kontrol-begizta bat osatzen duten elementuak, linealizazio teknikak eta seinaleen neurketa eta igorketa bezalako arloak jorratzen dira. Azken atal batean, kontrol begizta itxiaren Transferentzia-Funtzioaren propietateak, atzeraelikadura kontzeptua, kontrol legeak, begizta-kontrol itxiaren diseinua eta bere egonkortasuna aztertzeko teknika ezberdinak aurkezten dira.
Liburu honek UPV/EHUko euskara eta eleaniztasuneko errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Prozesu kimikoak; Industriako kimika; Baliabide digitalak; Monografiak