Pskologia ikasteko estatistikako aurre-ezagutzak / Izaskun Ibabe eta Lorena Gil de Montes - Ibabe Erostarbe, Izaskun (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2011)
Datu-azterketaren edo Estatistikaren arloan Euskaraz argitaratutako testuak gutxi direnez, material honek, alde batetik, Psikologia Fakultatean ematen diren irakasgaietara hurbiltzeko (bereziki Psikologia zientifikoaren oinarriak eta Psikologiaren Metodologia) eta oinarrizko ezagutzak eskuratzeko laguntza ematea du helburu. Bestalde, "datuen azterketa" alorreko ikasgaietan jarduteko motibazioa suspertzea da bigarren helburua. Horretarako, oinarrizko ezagupenak lortuz, ikasgaiei modu lasaiagoan jarraituko diete. Gainera, Metodologia-arloko irakasgai gehienetan erabil daiteke kontsulta-liburu gisa.