Mikroekonomiareako sarrera / Xabier Gainza Barrenkua eta Lamberto Benito del Valle Eskauriaza - Gainza Barrenkua, Xabier (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2009)
Material hau 4 gaitan banatuta dago. Lehenengo gaian ekonomiaren ikuspegi orokor bat lantzen da, ikasleek ekonomia zer den ikus dezaten. Bigarren gaiarekin merkatuaren analisia hasten da. Gai honetan eskaria, eskaintza eta oreka aztertzen dira. Hirugarren gaian elastikotasuna lantzen da, elastikotasuna hainbat aplikazio dituen kontzeptua baita. Azkenik, merkatuan sortzen diren akatsak aztertzen dira eta baita Estatuak merkatuan esku-hartzeko dituen tresna ezberdinak.