Finantza erakundeen kudeaketa / Ana Beraza Garmendia (koordinatzailea), Juan Antonio Azkunaga Elgezabal, Ana Blanco Mendialdua eta Ainhize Gilsanz López - Azkunaga Elgezabal, Juan Antonio (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2012)
an horrek ikasleek banku-eragiketak ezagutzea du helburu, baina ez finantza-erakunde baten bezero moduan, baizik eta entitatearen kudeaketaren aldetik, egungo finantza-merkatuen errealitatea kontuan izanda. Lan hori irakurri ondoren irakurleak azken bolada honetan suertatu diren gertaera ekonomikoak hobeto ulertuko ditu: subprime hipotekak, gobernuak esku hartu dituen erakundeak, kreditu-arriskuaren kudeaketak dituen arazoak, finantza-erakundeen likidezia eta kaudimen arazoak, etab. Irakurleak banku-erakundeen emaitzen kudeaketa egoki baten garrantzia ulertuko du.