Lamia - Lartategi, Josu; Alonso, Luis ([Donostia] : Alai, 2016)
Lamiak euskal pertsonaia mitologikoak dira. Kontakizun honetan lamia gazte baten ibilaldia ezagutuko duzu. Kostaldetik barrualdera joango da, kaio baten laguntzaz, erreka garbiei zerbait oso arraroa gertatzen ari zaielako: urek kolore gorria dute. Zergatik aldatu da uren kolorea? Zer gertatzen zaie errekei? Lamiak misterioa argitu nahi du. Horretarako, ez da bakarrik ibiliko, ez horixe! Lagun berezi-berezi batzuen laguntza izango du. Istorio honetan beste garai batean sartuko zara, garai zaharra, antzinakoa, eta pertsonaia mitologikoak ezagutuko dituzu: Tartalo, Galtzagorri, Ipotxak, Herensugeak... Liburuaren bukaeran irakurgaia lantzeko ariketak daude.
DBHko 1.maila A eredua
Euskaltegiko eta Hizkuntza Eskolako A1
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Euskara -- Irakurgaiak; Pertsonaia mitologikoak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak