Gela bat norberarena / Virginia Woolf ; itzulpena, Maria Colera Intxausti ; [hitzaurrea, Adelina Moya Valgañón, Remedios Zafra] - Woolf, Virginia (1882-1941) (Consonni, 2013)
Emakumeei eta fikzioari buruz jarduteko eskaera bati jarraiki idatzi zuen Virginia Woolfek Gela bat norberarena saiakera. Emakumeen genero-rolak aztertu zituen bertan, idazleak, sortzaileak eta fikzioko pertsonaiak diren aldetik. Emakumeen idazkuntza tradizio patriarkalaren baitan hizpide hartzen duen saiakera hori 1929an argitaratu zen eta manifestu feminista inspiratzailea bihurtu zen berehala