Familia zuzenbidea / Leire Imaz Zubiaur - Imaz Zubiaur, Leire (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2009)
Euskarriak irakasgaiaren programari dagozkion hamasei gaiak jorratzen ditu, atalez-atal. Lehenengo bloke baten, Familiari buruzko oinarrizko ideia juridikoak azaltzen dira, Espainiako Konstituzioaren markopean eta Kode zibilaren araudipean. Mantenu eskubide-betebeharra ere jorratzen da sarrera horretan. Segidan, ezkontza aztertzen da, egungo familia eredu arautuena baita, bakarra ez den arren. Izatezko bikoteen araudiarekin bat egiten du euskarriak, edozelan ere, Euskal Autonomia Erkidegoko 2003ko Legearen eta Nafarroako 2000ko Legearen edukia ondo aztertuz. Ezkontza loturaren eta Izatezko Bikotearen loturaren ezaugarri pertsonalak zein ondarezkoak aztertu ondoren, loturaren desegitea jorratzen da, bideak eta efektuak landuz. Seme-alabatasuna, zaintza erakundeak eta adopzioa dira azken bloke baten edukia borobiltzen dutenak, alegia.