Prozesu zibil bereziak / Katixa Etxebarria Estankona... [et al.] - Etxebarria Estankona, Katixa (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2008)
Sare liburu honek deklarazio-prozesu zibilen berezitasunak eta prozesu zibil bereziak jorratzen ditu sei kapitulutan zehar.Lehengo kapituluan adierazpenezko prozesu egokia (hots, epaiketa arrunta eta hitzezko epaiketa) zehazteko materiaren irizpidea, eta berau kontuan harturik, PZLk aurreikusten dituen berezitasun prozesalak lantzen dira. Jarraian, 2. kapitulutik 6. kapitulura PZLren IV. Kapituluak araututako prozesu zibil bereziak dira aztergai: lehenik, pertsonen gaitasun, filiazio, aitatasun eta amatasun, ezkontza eta adingabeei buruzko gaiak epaitzeko prozesuak (alderdiek xedatu ezin duten objektu prozesala duten prozesuak); bigarrenik, ondareen banaketa judiziala, eta honen barruan, jaraunspen ondarearen banaketa judizialaren eta ezkontzaren ondasun-erregimena likidatzeko prozesuak, hain zuzen ere; hirugarrenik, prozesu monitorioa eta kanbio-epaiketa; eta azkenik, hipoteka-betearazpenaren prozesua, betearazpen-prozesu arrunta, berezia eta edukitzaren lekualdaketarik gabeko bahiaren betearazpenerako prozesu berezia barne hartuta.