Ikusmen-urritasunaren bilakaera eta hezkuntza-alderdiak / Elena Bernaras Iturrioz - Bernaras Iturrioz, Elena (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2007)
Lan honen helburua "Ikusmen-urritasunaren bilakaera eta hezkuntza-alderdiak" gaiari buruzko idatzizko materiala ikasleen eskura jartzea da. Bertan, hainbat ikusmen-urritasunen inguruko azalpena egiten da eta eskola adinean dauden ikusmen urriko umeen bilakaera eta eskolaratzea nolakoa izan behar duen azaltzen da.