Erretiratuen soslai berriarekin erlazionatutako faktore soziodemografiko eta psikosozialak / Izarne Lizaso Elgarresta; zuzendaria, Luixa Reizabal Arruabarrena; kozuzendaria, Manu Sánchez De Miguel - Lizaso Elgarresta, Izarne (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2006)
Ikas-material honek hiru atal nagusi ditu, hainbat azpiataletan banatuta daudenak. Lehenengo atalean, ikerlanari buruzko alde teorikoa biltzen da; ondoren, bigarren atalean, ikerketaren alde enpirikoa aztertzen da; azkenik, hirugarren atalean, ikerlanaren ondorioak eta eztabaida dira mintzagai.