Ingeniaritza kimikoaren oinarriak - Ayastuy Arizti, Jose Luis; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2008)
Ingeniaritza Kimikoaren atal nagusiak azaltzen ditu, hainbat adibide erabiliz: - Sarrera: lehen gaietan Ingeniaritza Kimikoaren printzipioak, kalkulurako teknikak, masa- eta energia-balantzeak azaltzen dira.- Jariagaien mekanika: jariagaien garraioarekin erlazionatutako gaiak azaltzen dira (energia-galerak, ponpen kalkulua, eta abar. Lantzen dira).- Bero-transmisioa: bero-transmisiorako mekanismoak azaltzen dira eta bero-trukagailuen diseinua egiten da.- Materia-transferentzia: mekanismoak azaltzen dira eta destilazioa, absortzio/desortzioa eta likido-likido erauzketa bereizte-eragiketen diseinua azaltzen da.- Zinetika eta oreka kimikoa: erreakzio kimikoen lege zinetikoak eta orekaren legeak azaltzen dira.- Erreaktore kimiko idealen diseinua: erreakzio kimikoak egiteko ekipoen diseinua azaltzen da.
Liburu honek UPV/EHUko euskara eta eleaniztasuneko errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Industriako kimika; Baliabide digitalak; Monografiak