Heziketa fisiko inklusiboa bigarren hezkuntzara egokituta - Gomendio, Margari; Sesma, Joseba; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua (Leioa : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2011)
Bigarren hezkuntzako heziketa fisikoko ikasleen anistasunari zuzendua dago. 1996an egindako Tesi doktoralaren berrikuntza izanik. Lanak bi alderdi ditu: Gorputz Hezkuntzarako Egitarau Inklusiboa (GHEI) osatzea eta diseñatzea. Premian berezia duten umeak gorputz gaitasunak lortu ditzaten, benetan lan taldean aritzeko eta, bizitzarako ohitura osasuntsuak izateko. Irakasleak eskura izan ditzaten ezagutu behar dituzten hainbat eduki eta legeak. Horretarako, oinarri teorikoak, zenbait ikerketa eta eredu lehen ataletan tratatuko dira. Egitarauaren aplikazioak ondorio hauek lortu zituen ikasleengan: a) Gaitasun motoreen hobekuntza b) Autokontzeptuaren hobekuntza, apatía eta barnekoi alderdiak gutxituz giza interakzioetan. c) Premia duten ikasleen Inklusibitatearen hobekuntza lortu. Liburu honetan atal hauek agertzen dira: Gorputz Hezkuntza Integrala. Inklusibitatearen historia, jatorria eta ikerketa ezberdinak. Gorputz heziketa arloan, Premia bereziak dituzten ikasleen berezitazunak, zailtasunak eta gaitasunak. Gorputz heziketa inklusiboa: 2.Hezkuntzako programa. "Ebaluazioarako irizpideak eta gaitasunak lortzeko Unitate Didaktikoaren deskribapena".
Bibliografia: 216.-237. or.
Liburu honek UPV/EHUko euskara eta eleaniztasuneko errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Gorputz Hezkuntza -- Didaktika; Baliabide digitalak; Monografiak