Hego itsasoetako ipuinak / Robert Louis Stevenson ; moldapena eta testu osagarriak, Xabier Monasterio ; irudiak, Aitziber Akerreta - Stevenson, Robert Louis (1850-1894) (Euskara errazean . Beheko maila (A2), 2011)
Robert Louis Stevenson eskoziar idazleak Samoa uharteetan eman zituen bizitzako azken urteak. Medikuen ustez, bertako klima oso egokia zen bere birika gaixoak sendatzeko. Samoako jendeak Tusitala esaten zion berari, hau da, Ipuin kontalaria. Egia esan, Stevensonen liburuetan ahozko literaturaren edertasuna aurkitzen dugu. Eta ipuin hauetan Polinesiako magia aurkituko dugu. Orain guri kontatuko dizkigu ipuin eder horiek.