Mekanika teorikoa - Aguirregabiria Aguirre, Juan María; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2008)
Mekanika analitikoaren formalismoak aztertzen dira testu honetan, fisikarien ikuspuntutik. Behar den moduan egokitu ondoren, gaur eguneko fisika teorikoan erabiltzen diren kontzeptuak azpimarratzen dira: aldakuntza-printzipioak, simetrien eta kontserbazio-legeen arteko erlazioak, eta abar.
Liburu honek UPV/EHUko euskara eta eleaniztasuneko errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Mekanika; Baliabide digitalak; Monografiak