Mekanika teorikoa / Juan María Aguirregabiria Aguirre - Aguirregabiria Aguirre, Juan María (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2008)
Mekanika analitikoaren formalismoak aztertzen dira testu honetan, fisikarien ikuspuntutik. Behar den moduan egokitu ondoren, gaur eguneko fisika teorikoan erabiltzen diren kontzeptuak azpimarratzen dira: aldakuntza-printzipioak, simetrien eta kontserbazio-legeen arteko erlazioak, eta abar.