Zahartzaroan oroimena nola trebatu - Lizaso Elgarresta, Izarne; Camio Montalvo, Silvia; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2005)
Lan honen helburu nagusia, euskal ikaslea jakintza arlo honekin lotuta dauden ezagutza interesgarrietara hurbiltzea da. Helburu zehatzak, berriz, hauek dira: alde batetik, oroimenaren funtzionamendua azaltzea (aroak eta funtzioak). Bestalde, adineko pertsonengan oroimena balioesteko tresna desberdinak ezagutaraztea. Honez gain, adineko pertsonengan oroimenean eskuhartzeko ezagutzak eta estrategiak sustatzea. Azkenik, oroimena trebatzeko programa desberdinak azaldu eta euren erabilera bultzatzea.
Liburu honek UPV/EHUko euskara eta eleaniztasuneko errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Oroimena; Zahartzea; Baliabide digitalak; Monografiak