Zahartzaroan oroimena nola trebatu / Izarne Lizaso Elgarresta, Silvia Camio Montalvo - Lizaso Elgarresta, Izarne (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2005)
Lan honen helburu nagusia, euskal ikaslea jakintza arlo honekin lotuta dauden ezagutza interesgarrietara hurbiltzea da. Helburu zehatzak, berriz, hauek dira: alde batetik, oroimenaren funtzionamendua azaltzea (aroak eta funtzioak). Bestalde, adineko pertsonengan oroimena balioesteko tresna desberdinak ezagutaraztea. Honez gain, adineko pertsonengan oroimenean eskuhartzeko ezagutzak eta estrategiak sustatzea. Azkenik, oroimena trebatzeko programa desberdinak azaldu eta euren erabilera bultzatzea.