Makorekonomiarako sarrera - Guenaga Garai, Galder; Vicente Ramos, Segundo; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2009)
Makroekonomiaren eremuan sartu eta ez galtzeko gida mardul bat paratu dugu. Adierazle makroekonomiko nagusiak (barne produktu gordina, nazio errenta, langabezia, inflazioa, interes-tasa, etab.), hainbat aldiz entzunak baina hain ezezagunak, biluztu ditugu, eta elkarren arteko harremanak bistaratu. Adierazle horiei eragiteko politika batzuk ere aztertu ditugu (bereziki politika fiskala eta diru-politika).
Liburu honek UPV/EHUko euskara eta eleaniztasuneko errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Makroekonomia; Baliabide digitalak; Monografiak