Koloreak hautematea / Joxean Iraola Baquedano eta Marian Soroa Udabe - Iraola Baquedano, Joxean (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2008)
Ikasmaterialak hamar atal ditu. Lehenengo eta bigarren ataletan, ikusmenaren prozesua nola gertatzen den eta ikusmen-sistemaren anatomia azaltzen dira. Hirugarren eta laugarren ataletan, berriz, koloreak eguneroko bizitzan duen garrantzia eta koloreen nahasketa motak ezagutzera ematen dira. Bosgarren eta seigarren ataletan, koloreen hautematea azaltzen duten zenbait teoria eta kolorearen zenbait fenomeno bitxi aurkezten dira. Zazpigarren eta zortzigarren ataletan, koloreak hautematean gerta daitezkeen urritasunak eta horiek detektatzeko balio duten zenbait test azaltzen dira. Bederatzigarren atalean, aurreko ataletan landutako teoria hobe ulertzeko zenbait ariketa praktiko proposatzen dira. Azkenik, hamargarren atalean, testuan zehar aipatzen diren idazlanen erreferentziak txertatu dira.