Literatura-lantegien hastapenak maisu-maistrentzat / Manu López Gaseni - López Gaseni, Manu (Ikasmaterialen sare-argitalpenak. Hezkuntza (EHU), 2009)
XX. mendean zehar praktikan jarri diren literatura-lantegi batzuk aurkezten dira, banan bana, eta haietan garatutako proposamenak egokitu eta euskaraz eskaintzen dira. Liburu honetan proposatzen diren ekintzak helduen taldeekin lantzeko pentsatuta daude. Hala ere, beharrezkoak ikusten diren moldaketak eginez gero, Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzan eta Batxilergoan ere aplika litezke.