Estatistika / María Merino Maestre : R praktikak - Merino Maestre, María (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2012)
Ikasmaterial honek bi atal nagusi ditu:Lehenengo atalean, bederatzi gairi buruzko bederatzi praktika antolatzen dira: sarrera, probabilitate-teoria, estatistika deskribatzailea, konfiantza-tartezko zenbatespena, hipotesi-kontraste parametrikoak eta ez-parametrikoak, erregresioa, bariantza-analisia eta kalitatearen kontrola. Praktikotan kontzeptu nagusiak birpasatzen dira hainbat adibideren laguntzaz; gainera, praktika bakoitzaren amaieran autoebaluazio-ariketak proposatzen dira. Bigarren atalean, autoebaluaziorako ariketen emaitzak eta bibliografia azaltzen dira.