Hizkuntz eskakizuna Eibarko hirian 1900-1936 - Narbaiza Azkue, Antxon; Badihardugu Euskara Elkartea (Eibar) (Eibar : Badihardugu Euskara Elkartea, 2010)
Argitalpen berri bat kaleratu da 2010eko Durangoko azokarako, Antxon Narbaiza eibartarraren "Hizkuntz eskakizuna Eibarko Hirian 1900-1936", hain zuzen ere. Lan honetan Antxon Narbaizak XX. mendearen lehen hereneko giro politiko-ideologikoa aztertu ondoren, Eibarren, udalean batez ere, lanpostu publiko bat eskuratzeko zeuden hizkuntz eskakizunak ikertu ditu.
Bibliografia: 76.-79. or.
Keywords: Euskara -- -Eibar -- -Hizkuntza-politika; Euskara -- Normalizazioa -- Eibar; Monografiak