Europar Batasunerako sarrera eta input-output analisia - Esparta Soloeta, Iñaki; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2010)
Europar Batasunari dagokionez, integrazio ekonomikoaren alde teorikoa aurkezten da lehendabizi. Ondoren, alderdi instituzionalak, zabalkunde-prozesua, integrazio ekonomikorako emandako urratsak eta eurogunean ezarritako politika makroekonomikoak azaltzen dira. Azken hiru kapituluetan merkatu bakarraren baitako lehia-politika, eta lanaren eta kapitalaren mugikortasuna aztertzen dira.Input-output analisiari dagokionez, sektorearteko taularen kontabilitate-egitura, koefiziente teknikoak eta eskariaren eredua dira aztergai material honetan.
Liburu honek UPV/EHUko euskara eta eleaniztasuneko errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Ekonomia -- -Europar Batasuna; Baliabide digitalak; Monografiak