Europar Batasunerako sarrera eta input-output analisia / Iñaki Esparta Soloeta - Esparta Soloeta, Iñaki (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2010)
Europar Batasunari dagokionez, integrazio ekonomikoaren alde teorikoa aurkezten da lehendabizi. Ondoren, alderdi instituzionalak, zabalkunde-prozesua, integrazio ekonomikorako emandako urratsak eta eurogunean ezarritako politika makroekonomikoak azaltzen dira. Azken hiru kapituluetan merkatu bakarraren baitako lehia-politika, eta lanaren eta kapitalaren mugikortasuna aztertzen dira.Input-output analisiari dagokionez, sektorearteko taularen kontabilitate-egitura, koefiziente teknikoak eta eskariaren eredua dira aztergai material honetan.