Zuzenbide zibilaren sarrera / Leire Imaz Zubiaur . Eskubide subjektiboa. Pertsonaren zuzenbidea - Imaz Zubiaur, Leire (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2013)
Hamabi irakasgaiek osatzen dute Zuzenbide zibilaren sarrerari, eskubide subjektiboari eta Pertsonaren zuzenbideari buruz aurkezten den euskarri didaktiko hau. Hiru bloketan banatua dago irakasgaia, baita materiala ere. Lehenengoan Zuzenbide zibila zer den azaltzeaz gain, bere iturriak, arauen eraginkortasuna eta hauen aplikazioa jorratzen dira. Bigarren zatian, eskubide subjektiboaren alderdi estatikoa eta dinamikoa lantzen dira, nortasunaren eskubideak banaka aztertuz. Bukatzeko, hirugarren partean Pertsonaren zuzenbidea aurreikusten da, euskarriaren gai nuklearrak bertan jasoz (gaitasuna, adina, Erregistro Zibila, transexualitatea, babes-erakundeak eta pertsona juridikoa).