Irakurtzen eta idazten ikasteko proposamenak : atzo eta gaur / Irune Ibarra Lizundia eta Garbiñe Bereziartua Etxeberria - Ibarra, Irune (Ikasmaterialen sare-argitalpenak. Hezkuntza (EHU), 2011)
Hizkuntza idatzia erakusteko/ahalbidetzeko orduan bi ildo nagusi nabarmendu dira orain arte: batetik, metodo bat jarraitzea oinarritzat hartzen dutenak; bestetik, ikasleak berak egiten duen eraikuntza sustatzen dutenak. Bigarren kapituluan bi ikuspuntu horiek argitzen ahaleginduko gara: metodoa oinarritzat hartzen duena batetik eta ukitu naturaleko ikuspegia bestetik ("whole language approach", ikuspuntu konstruktibistak...).