Zarautz hizketan : Zarauzko ahozko ondarearen bilketa eta azterketa : hizkera eta etnografia - Agirrebeña Ubera, Aintzane; Maiz, Belen; Muniozguren, Fernando (1950-2006); Sarasua Aranberri, Asier; Zabaleta, Miren; Zarautz. Udala. Euskara Zerbitzua; Badihardugu Euskara Elkartea (Eibar) (Zarautz : Zarauzko Udala, Euskara Zerbitzua, 2007)
Zarauzko Udalak 2004an beka bat atera zuen Zarauzko euskara jaso eta aztertzeko. Aintzane Agirrebeñak, Belen Maizek, Fernando Muniozgurenek, Asier Sarasuak eta Miren Zabaletak osatutako lantaldeak hartu zuen lanaren ardura. Euskal Herriko Ahotsak proiektuko metodologia erabilita, hainbat herritar elkarrizketatu zituzten eta, ondoren, jasotakoaren azterketa zuten. Lanketaren emaitza Zarautz hizketan liburuan argitaratu zen 2007an. Grabazioak, berriz, Ahotsak.eus webgunean daude ikusgai, proiektuari dagokion orrian.
Bibliiografia: 272.-275. or.
Zarauzko ahozko ondarea biltzeko beka.Euskara Saila, Zarauzko udala.
Keywords: Euskalkiak; Monografiak; Baliabide digitalak