Hizkuntzaren aldagarritasuna : euskararen aldaerak (irakasleen formaziorako apailatua) / Maria Teresa Mendiboure Elissalde - Mendiboure Elissalde, Maria Teresa (Ikasmaterialen sare-argitalpenak. Hezkuntza (EHU), 2010)
Bereziki eskolari begira, hizkuntzaren aldagarritasunaren gaia jorratzea, euskararen aldaerei buruzko ezagupena eta gogoeta bultzatzea; euskararen didaktikarako ez ezik, gainerako ikasgaietan eta ikastetxean ere, hizkuntza-aldaerak tratatzeko irizpide egokiak eskaintzea.