Piztiak eta Piztitzarrak - Saki (1870-1916); Pradera, Willy; Monasterio, Xabier (Bilbo : Erroa, 2013)
Liburu honetan umorearen eta ironiaren maisu baten ipuin laburrak aurkituko dituzu. Sakik ipuin asko idatzi zuen eta guztietan umore ingelesaren perla ederrak utzi zituen. Ipuin hauetan Sakik hankaz gora jarri zuen Viktoria erriginaren denborako britainiar gizartea.
Jatorrizko izenburua: Beasts And Super-Beasts
Keywords: Euskara -- Irakurgaiak; Helduen euskalduntze-alfabetatzea -- Irakurgaiak; Helduentzako Literatura; Hizkuntzak ikasteko metodoak