Piztiak eta Piztitzarrak / Saki ; moldapena eta testu osagarriak, Xabier Monasterio ; [irudiak, Willy Pradera] - Saki (1870-1916) (Euskara errazean . Beheko maila (A2), 2013)
Liburu honetan umorearen eta ironiaren maisu baten ipuin laburrak aurkituko dituzu. Sakik ipuin asko idatzi zuen eta guztietan umore ingelesaren perla ederrak utzi zituen. Ipuin hauetan Sakik hankaz gora jarri zuen Viktoria erriginaren denborako britainiar gizartea.