Hik hasi 206 : Sting proiektua : hezkidetza zientziaren irakaskuntzan (Lasarte-Oria : Xangorin, 2016)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Ez, dena ez dago Interneten -Albisteak -Gai nagusia: Sting proiektua. Hezkidetza zientziaren irakaskuntzan. -Elkarrizketa: Itziar Idiazabal (EHUko hizkuntzalaritza katedraduna): "Euskara ikastea da hizkuntza gutxitu baten jabe egitea eta hizkuntza gutxitu horren ardura zure gain hartzea. Eta hori eskolan esatea ez da bekatu". -Esperientziak 1: Gorputzaldiak proiektua. Gorputzare bidez gaitasun sozio-afektiboak lantzen. Ane Ramiro eta Amaia Navascues ("Gorputzaldiak2 proiektuaren arduradunak) -Esperientziak 2: Albaola eta balea. Euskal baleazaleen hari-muturrei tiraka. Laukizko Lauaxeta eskola. -Ekarpenak 1: Ikasle euskaldun eleaniztunak sortzen. Euskara gutxi duenari, euskara gehiago -Ekarpenak 2: Norbere lanaren behaketa. Nola aztertu nork bere lana eta besteena, modu eraikitzailean? Joseba Antxustegi (Tolosako Hirukide Ikastetxeko Hizkuntza Plangintza arduraduna) -Galdeidazu: Jexuxmari Mujika (Etikako irakasle ohia): "Zein erronka ditu gaur egun hezkuntak?" -Argitalpenak -Proposamena: "Futbolariak eta printzesak". Antzerkia eta umorea, genero-rolak zalantzan jartzeko baliabide. -Atzeko atetik: Jose Luis Otamendi (poeta eta irakaslea)
2016/02/26
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2016ko deialdia)
Keywords: Idiazabal, Itziar -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak