Hizkuntzaren keinua - Salaberria, Leire; Epaltza, Aingeru; Mitxelena, Jokin; Borda, Itxaro; Durruty, Begoña; Zubizarreta, Patxi; Alonso, Aitziber; Otamendi, Jose Luis; Gantzarain, Xabier; Meabe, Miren Agur; Leunda, Oihana; Bilbao, Leire; et al. (Andoain : Euskararen Gizarte Erakundeen Kontseilua, 2012)
"Euskaraz bizi nahi dut" kanpainaren barruan, "Hizkuntzaren keinua" liburu kolektiboa kaleratu du Euskararen Gizarte Erakundeen Kontseiluak. 25 idazle-ilustratzaile bikoteren lanak biltzen ditu liburuak, eta testu eta irudi guztiek euskara dute gai nagusi eta ardatz. Aingeru Epaltza, Itxaro Borda, Patxi Zubizarreta, Anjel Lertxundi, Unai Elorriaga, Karmele Jaio Aureia Arkotxa, Rikaro Arregi Diaz de Herdia, Iban Zaldua eta eta Harkaitz Cano daude idazleen artean; ilustratzaileen artean, Jokin Mitxelena, Aitziber Alonso. Maite Gurrutxaga, Erramun Landa, Eider Eibar eta Begoña Durruti, besteak beste. Leire Salaberria da azaleko irudiaren egilea. Muga bakarra jarri zieten idazleei testuak eskatu zizkietenean, Paul Bilbao Kontseiluko idazkari nagusiak liburuaren hitzaurrean dioenez: 1.000 karakteretik gora ez idaztea. Muga hori errespetatuta, idazle bakoitzak bere hautua egin du formari edo generoari dagokionean: ipuina, narrazioa, olerkia, istorioa, oroitzapena, hausnarketa...
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Euskara -- Normalizazioa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak; Poesia